Piber


Piber lavet af bruyere er det langt mest almindelige, da de er holdbare og giver en god smag. Der findes dog også andre materialer man kan benytte til at lave piber af, som hver især har deres egenskaber.

En pibe er ikke blot et rygningsredskab! Den er en tro følgesvend, et lille stykke kunst og noget man ganske hurtigt kan få lyst til at passe, pleje og nusse om.

En pibes pris afgøres for størstedelens vedkommende af hårdheden af den rod der er benyttet til at producere den. Jo hårdere denne rod er, des mere ren en smag kan man få, og des mindre vil piben være tilbøjelig til at blive sur. Derudover kan særlige designelementer være med til at hæve prisen på piben, men det er sjældent man ofrer særligt meget i design på en pibe der ikke i forvejen har en god værdi i kraft af sin hårdhed.

Udover bruyere, som er det mest brugte materiale til at lave en pibe af, er det ikke helt ualmindeligt at støde på piber af majs ler (kridtpiber), porcelæn eller merskum.
Majspiber har en begrænset holdbarhed, da bunden efter noget tid falder ud, hvilket mildt sagt gør det besværligt at benytte piben. Dog smager de ganske godt og kan fås til relativt beskedned beløb.
Kridtpiber bliver ikke sure på samme måde som piber af træ, da leret lukker helt tæt, og de kan renses ved at blive lagt i gløder. Dog er de ret porøse, så man skal være meget forsigtig med dem.
Porcelænspiber lukker også helt tæt, men er tunge og derfor sjældent nogen man tager med sig rundt.
Merskumspiber er lavet af et mineral der særligt findes i Tyrkiet. Det er et meget let mineral, som flyder på vand, hvilket fik tyskerne til at kalde det havskum (Meerschaum). Merskumspiber skal ikke ryges til, ligesom de andre piber der ikke er lavet af træ heller ikke skal, og det lukker også helt tæt. Merskum er dog et relativt sjældent mineral, hvilket hiver prisen op. Merskumspiber holder til væsentlig mere end kridtpiber, men er dog mere porøse end træpiber, ligesom de også er mere påvirkelige af temperatursvingninger, og derfor skal man være varsom med at tage en nyrøget merskumspibe ud i frost.

De mange faconer piberne kan have giver, ud over det rent æstetiske, visse egenskaber. Den første pibe man skal have, vil oftest være en man synes om udseendet på og som ligger godt i hånden, men med tiden lærer man, hvilken facon giver en den bedste oplevelse.

Brug filtrene herunder til at søge efter produkter
Viser 1 til 60 (af 742 produkter)
Ropp, Vintage Briar, 321, sort sand
Ropp, Vintage Briar, 321, sort sand
84.58€
En kort bulldog-pibe i sort, sandblæst finish
Eriksen, Keystone Pipe
Eriksen, Keystone Pipe
35.63€
En særlig pibe fra Erik Nørding, der benytter sig af et særligt keystone-system, der sikrer en behagelig, kølig og tør røg. Medfølger en gratis pakke Nørding Keystones.
Viser 1 til 60 (af 742 produkter)