Petalos del Bierzo, DO, Alvaro Palacios

Varenr: 02689

    189,00kr 129,00kr

    Pr. stk.

Specifikationer

Druesammensætning: Mencia 100%
Flaskestørrelse: 0,75 Ltr.
Alkohol: 13,5 %

Beskrivelse

Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, når det kommer til vin, og hans prestigevin, l´Ermita, står side om side med Pingus blandt de førende vine i hele Spanien. Alvaro er ud af en stor børneflok på ni. Spanieren faldt på sin vis fra fødslen i den store gryde med vin. Hans forældre var nemlig dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne derfor have valgt at blive boende i trygge rammer og overtage driften af vingården. I stedet trak den store, vide verden, og den unge opkomling rejste derfor til verdens vinøse centrum, Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog og arbejdede efterfølgende for Moueix-familien på Château Petrus. Da Alvaro vendte tilbage til Spanien, var han dog stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård. Han drog derfor i stedet til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagelig var kendt for produktion lidet flatterende af bulk vin. Da vinmarkerne samtidig kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker. Allerede i 1995 begyndte kritikerne dog at overøse Alvaro Palacios med deres roser - en meget positiv kritik, der fortsætter i dag. Alvaro Palacios' nytænkning er baggrunden for, at han også har gjort sin entré i det ellers ikke synderlig prangende vindistrikt Bierzo. Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette, frugtige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning. Netop dette har Alvaro Palacios ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha. Druerne til Petalos del Bierzo kommer fra en vinmark med vinstokke, der er mellem 40-90 år gamle. Vinmarken kultiveres stadig delvis med muldyr, og hele fremstillingsprocessen, lige fra den daglige pleje af vinstokkene til den endelige aftapning, er økologisk. Udbyttet svinger, afhængig af årgangen, mellem 45-25 hl. pr. ha.

Druerne høstes oftest i perioden 10. til 30. september. Vinen lægges på franske egetræsfade i 10 måneder. Klares med æggehvider, før den tappes på flaske.

 

Smagekommentarer:

Dyb tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer vinen.

Alvaro Palacios

Alvaro Palacios

Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, når det kommer til vin, og hans prestigevin, l´Ermita, står side om side med Pingus blandt de førende vine i hele Spanien. Alvaro er ud af en stor børneflok på ni. Spanieren faldt på sin vis fra fødslen i den store gryde med vin. Hans forældre var nemlig dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja.

Alvaro kunne derfor have valgt at blive boende i trygge rammer og overtage driften af vingården. I stedet trak den store, vide verden, og den unge opkomling rejste derfor til verdens vinøse centrum, Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog og arbejdede efterfølgende for Moueix-familien på Château Petrus. Da Alvaro vendte tilbage til Spanien, var han dog stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård. Han drog derfor i stedet til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagelig var kendt for produktion lidet flatterende af bulk vin. Da vinmarkerne samtidig kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker. Allerede i 1995 begyndte kritikerne dog at overøse Alvaro Palacios med deres roser - en meget positiv kritik, der fortsætter i dag. Alvaro Palacios' nytænkning er baggrunden for, at han også har gjort sin entré i det ellers ikke synderlig prangende vindistrikt Bierzo. Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette, frugtige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning. Netop dette har Alvaro Palacios ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha.

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.