Le Petit Chat Blanc

Varenummer: 03007

99,00kr

Specifikationer
Type: Hvidvin
Land: Frankrig
Område: Sydfrankrig
Underområde: Languedoc
Druesammensætning: Grenache Blanc, Vermentino, Rousanne og Marsanne
Flaskestørrelse: 0,75 Ltr.
Dyrkning: Traditionel
Alkohol: 12,5 %
Beskrivelse

Le Petit Chat Malin betyder ”den snu lille kat” og er en serie af charmerende vine, der er lavet af Boutinot’s egne winemakers i det varme Languedoc. Tænk sol og vine med masser af saftig frugt! Målet med Le Petit Chat Malin er ganske simpelt; at lave god vin, der får smilet frem på læberne. Altså, få tingene ned på jorden, hvor det stammer fra. Vinene laves med fokus på kvaliteten, men til yderst attraktive priser. Dette opnås bl.a. ved at Guillaume Létang, som er ansvarlig for Boutinot’s vinproduktion i hele Languedoc, arbejder sammen med en række forskellige sydfranske vinbønder. Her udvælger han den frugt, der modsvarer de høje kvalitetskrav. Vinene har flere gange høstet flotte anmeldelser internationalt. Vinen er lavet på de klassiske sydfranske hvidvinsdruer Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne og Vermentino (Kaldt Rolle i Sydfrankrig). Efter selve vinifikationen smages de forskellige tanke igennem for derefter at foretage assemblage. Her blandes de forskellige ”lots” omhyggeligt, og dermed vælger de den stil, de ønsker i vinen. Der fokuseres på de primære frugtige aromaer. Derfor vinificeres vinen udelukkende på ståltanke, og der foretages ingen malolaktisk gæring. Dette giver netop en ren, saftig og udtryksfuld frugt.

Druerne høstes, efter de har opnået optimal modenhed. Efter druerne er presset, bliver de fermenteret under kølige temperaturer på rustfri ståltanke for at bevare de friske aromaer samt den frugtige karakter. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring netop for at fastholde den friske og livlige syre.

 

Smagekommentarer:

Flot citrongul farve i glasset. Vinen er dejlig aromatisk med masser af frisk citrusfrugt, abrikos og fersken. Smagen er blød og afrundet med en flot medium fylde samt en behagelig og perfekt afstemt syre.

Le petit ChatLe Petit Chat Malin betyder ”den snu lille kat” og er en serie af charmerende vine, der er lavet af Boutinot’s egne winemakers i det varme Languedoc. Tænk sol og vine med masser af saftig frugt! Målet med Le Petit Chat Malin er ganske simpelt; at lave god vin, der får smilet frem på læberne. Altså, få tingene ned på jorden, hvor det stammer fra. Vinene laves med fokus på kvaliteten, men til yderst attraktive priser. Dette opnås bl.a. ved at Guillaume Létang, som er ansvarlig for Boutinot’s vinproduktion i hele Languedoc, arbejder sammen med en række forskellige sydfranske vinbønder. Her udvælger han den frugt, der modsvarer de høje kvalitetskrav. Vinene har flere gange høstet flotte anmeldelser internationalt. Vinen er lavet på de klassiske sydfranske hvidvinsdruer Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne og Vermentino (Kaldt Rolle i Sydfrankrig). Efter selve vinifikationen smages de forskellige tanke igennem for derefter at foretage assemblage. Her blandes de forskellige ”lots” omhyggeligt, og dermed vælger de den stil, de ønsker i vinen. Der fokuseres på de primære frugtige aromaer. Derfor vinificeres vinen udelukkende på ståltanke, og der foretages ingen malolaktisk gæring. Dette giver netop en ren, saftig og udtryksfuld frugt.