Terras Gauda Albarino, DO, Bodegas Terras Gauda

Varenummer: 03226

219,00kr

Specifikationer
Type: Hvidvin
Land: Spanien
Område: Rias Baixas
Druesammensætning: Albarino 100%
Flaskestørrelse: 0,75 Ltr.
Dyrkning: Traditionel
Årgang: Kontakt os for specifikke årgange
Alkohol: 12,5 %
Beskrivelse

Groft sagt, så er Rias Baixas i disse år centrum for Spaniens bedste og mest fascinerende hvidvine. Her laver Bodegas Terras Gauda fantastisk klassisk og flot Albariño med 100% fokus på vine, der afspejler det unikke og kølige terroir. Og sikken et sted! Rias Baixas ligger i Galicien, altså i den nordvestlige del af Spanien. Området er ulig noget andet sted i Spanien. Det skyldes primært regionens beliggenhed tæt på kysten ved Atlanterhavet. Klimaet er her mere køligt, og der falder meget mere nedbør (op til 1800 mm om året) sammenlignet med andre steder i Spanien, hvor varme og vandmangel ofte er en udfordring. De kystklimatiske forhold er med sine moderate temperaturer grunden til, at Albariño giver så fantastiske resultater. Den afkølende Atlanterhavs-vind giver veldefineret og pågående vine med livlig syre, stor aroma og sprød karakter. Bodegas Terras Gauda råder over hele 160 hektar. Målet har fra starten været at frembringe de bedste resultater på områdets lokale druesorter, som er helt særlige for Rias Baixas. Albariño er uden diskussion stjernen i området. Men en del af husets filosofi er også at blande druen med traditionelle varianter som Loureiro og Caino Blanco. Sidstnævnte drue har været tæt på at uddø. De tilføjer begge en ekstra og helt særlig dimension, som giver en uforlignelig og imponerende kompleks karakter til vinen. Terras Gauda ligger i O Rosal dalen, hvor huset blev grundlagt i 1989 – ét år efter Rias Baixas fik sin DO-klassifikation. Huset så et enormt potentiale i det unikke terroir samt arbejdet med de traditionelle druesorter. O Rosal er ét af de vigtigste underområder i Rias Baixas. Her bliver druerne dyrket på små terrasser på skråninger, der overser Miño floden og Vinho Verde-regionen i Portugal(Minho). Vinene lagrer udelukkende på rustfrie ståltanke for at bibeholde den aromatiske og friske karakter. Der arbejdes kun med naturlig gær fra egne udvalgte vinmarker. Vinen er lavet på 70% Albariño, 20% Caino og 10% Loureiro - et unikt blend, hvor de to sidstnævnte druer tilføjer ekstra aromatisk intensitet i form af eksotiske frugter og blomster. Albariño-druerne høstes fra parceller med en lavere beliggenhed over havets overflade. Klimaet er her varmere, hvilket giver druer med mindre syre og dermed en vin med mere krop. Loureiro kommer derimod fra de køligste og højeste beliggende vinmarker og tilføjer friskhed og struktur.

Druerne vinificeres hver for sig på rustfrie ståltanke, hvor mosten gennemgår en kort skindkontakt under lave temperaturer. Det tilføjer ekstra tekstur, intensitet samt flere smagsnuancer. Herefter går den alkoholiske gæring i gang.

 

Smagekommentarer:

En særdeles fyldig, og på samme tid, sprød vin fra Rias Baixas hvor Albariño blandes med områdets unikke traditionelle druer. Vinen byder ind med masser af moden frugt som fersken og ananas. Dertil friske ”pift” af mineralske- og citrusnoter. Vinen er fyldig, i herlig balance og med et afsluttende fint lille Albariño-bid. Det produceres ganske ikke enkelt ikke meget bedre i Rias Baixas.

 

Druesammensætning:

70% Albarino
20% Caino
10% Loureiro

 

Flaskestørrelse:

0,7 Ltr.

Bodegas Terras Gauda
Bodegas Terras Gauda

Groft sagt, så er Rias Baixas i disse år centrum for Spaniens bedste og mest fascinerende hvidvine. Her laver Bodegas Terras Gauda fantastisk, klassisk og flot Albariño med 100% fokus på vine, der afspejler det unikke og kølige terroir. Og sikke et sted! Rias Baixas ligger i Galicien, altså i den nordvestlige del af Spanien. Området er ulig noget andet sted i Spanien. Det skyldes primært regionens beliggenhed tæt på kysten ved Atlanterhavet.

Klimaet er her mere køligt, og der falder meget mere nedbør (op til 1800 mm om året) sammenlignet med andre steder i Spanien, hvor varme og vandmangel ofte er en udfordring. De kystklimatiske forhold er med sine moderate temperaturer grunden til, at Albariño giver så fantastiske resultater. Den afkølende Atlanterhavs-vind giver veldefineret og pågående vine med livlig syre, stor aroma og sprød karakter. Bodegas Terras Gauda råder over hele 160 hektar. Målet har fra starten været at frembringe de bedste resultater på områdets lokale druesorter, som er helt særlige for Rias Baixas. Albariño er uden diskussion stjernen i området. Men en del af husets filosofi er også at blande druen med traditionelle varianter som Loureiro og Caino Blanco. Sidstnævnte drue har været tæt på at uddø. De tilføjer begge en ekstra og helt særlig dimension, som giver en uforlignelig og imponerende kompleks karakter til vinen. Terras Gauda ligger i O Rosal dalen, hvor huset blev grundlagt i 1989 – ét år efter Rias Baixas fik sin DO-klassifikation. Huset så et enormt potentiale i det unikke terroir samt arbejdet med de traditionelle druesorter. O Rosal er ét af de vigtigste underområder i Rias Baixas. Her bliver druerne dyrket på små terrasser på skråninger, der overser Miño floden og Vinho Verde-regionen i Portugal (Minho). Vinene lagrer udelukkende på rustfrie ståltanke for at bibeholde den aromatiske og friske karakter. Der arbejdes kun med naturlig gær fra egne udvalgte vinmarker