Badger Mountain Cabernet Sauvignon Organic, Badger Mountain Vine

Varenummer: 05334

139,00kr 99,00kr

Denne pris gælder indtil  01/06/2021

Beskrivelse

Type:

Økologisk Rødvin

 

Beskrivelse:

Amerikanske Badger Mountain Vineyard blev grundlagt af Bill Powers i 1982 og er det førte vinhus, der er blevet USDA-certificeret økologisk i staten Washington. Det skete dog først i 1990, tre år efter at Powers dedikerede sig selv og vinhuset til økologisk vinproduktion. Beslutningen blev taget ud fra et ønske om at tage ansvar for miljøet, men også for at kunne producere vine, som er fuldstændig naturlige.

Her snart mange år efter bruger vinhuset kun økologiske, godkendte, naturlige midler i produktionen og altså ingen kunstige hjælpemidler. Til gengæld bliver der brugt mange års erfaring og teknikker, som holder vinmarkerne i naturlig balance.

Eudoro Lucatero har været Badgers Vineyard Manager i næsten 25 år. Han er ikke i tvivl om, hvorfor tilgangen er den rigtige, og definerer den med ét ord: ”Sundhed! Uden brug af pesticider og ukrudtsmidler bliver luften renere, vinstokkene og druerne bliver sundere. Det samme gør medarbejderne og de mennesker, som drikker vinene!”

I dag er det Head Winemaker Jose Mendoza, som driver Bill Powers’ økologiske arv videre. Mendoza har haft alle roller i vinhuset, siden han begyndte i 1995. Målet med produktionen er rene, komplekse vine med karakter og dybde – helt uden nogen former for tilsætningsstoffer.

Som en forlængelse af det grønne arbejde i marken, har Badger formået at udvikle og benytte grønne energialternativer, over alt hvor det er muligt. Solceller hjælper med at producere den strøm, vinhuset bruger, ligesom folkene i vinhuset laver deres egen bio-diesel, som bliver brugt i det forskellige landbrugsudstyr. Men det stopper dog ikke her. Flaskerne bliver produceret lokalt af letvægtsglas, hvilket letter transporten, mens vinenes mærkater bliver lavet af genbrugt blæk og papir.

Det hele er selvfølgelig godt for miljøet og os alle sammen, men det er faktisk også holdningen, at vinene i sidste endnu bliver bedre.

 

Smagekommentarer:

Vinen bugner med aromatiske indtryk af brombær og blåbær, som på skøn vis blander sig med en smule tobak og vanilje. Fyldige og friske præg af bær dominerer smagen, hvor du bliver forkælet med modne kirsebær og sødmefulde brombær, et touch af kakao og strejf af krydderier. Det hele leder mod en finish, som balancerer frugten med mellemfyldige tanniner og en lille smule syre.

 

Druesammensætning:

100% Cabernet Sauvignon

 

Flaskestørrelse:

0,7 Ltr.

 

Forventede Årgange:

2018