Château Pontet-Canet, 5. Cru Classé, Château Pontet-Canet

Varenummer: 05342

839,00kr

Beskrivelse

Type:

Økologisk Rødvin

 

Beskrivelse:

Jean-François de Pontet havde skabt et navn for sig selv ved hoffet i Versailles, da han vendte hjem til Guyenne og blev guvernør i Médoc. I 1705 købte han nogle få tønder land nord for landsbyen Pauillac og skabte der en vinmark. Nogle få år senere, købte de Pontet en del parceller i et sted ved navn Canet og lagde sit navn til. Château Pontet-Canet var født. Godt og vel 100 år senere blomstrede châteauet og blev ét af de få, der kom med i Napoleon d. Tredjes berømte klassifikation i 1855. I 1865 skiftede châteauet hænder til Herman Cruse. I 1975 blev det købt af Guy Tesseron og det er stadig Tesseron-familien, som også er kendt for cognac, der ejer Château Pontet-Canet.

Der er næppe andre af de klassificerede châteauer i Medoc, som har udvist den samme fremgang som netop Château Pontet-Canet i nyere tid. For Alfred Tesseron har med stor succes gennemført en rejse fra konventionel drift til økologi og biodynamik. Med en kendetegnende gejst og passion, har Tesseron og régisseur Jean-Michel Comme bevist, at man kan skabe vin i verdensklasse i samspil med naturen. Filosofien har været at begynde helt forfra med helt nye metoder. Vinstokkene er sundere og druerne smukkere og vinene er blandt de mest prestigefylde i Bordeaux.

Langsomt, men sikkert har vinstokkene gennemgået en revolution på Château Pontet-Canet. De første biodynamiske forsøg blev gjort i 2004 på 14 hektarer. Vinene herfra var ganske enkelt fremragende, så Alfred og Jean-Michel tog skridtet fuldt ud og konverterede hele Château Pontet-Canet til biodynamik. En beslutning, som er en evig udfordring, som kræver absolut dedikation, men som også giver resultater og løfter ejernes viden om slottets terroir og naturens indvirkning.

Alt er dog ikke nyt, for historien hænger ved og vil også gøre det i fremtiden. Alfred Tesserons visioner deles af niecerne Mélanie og Philippine, døtre af hans afdøde bror, Gérard.

 

Smagekommentarer:

Fantastisk! En helt utrolig aroma af hindbær, crème de cassis, tobaksblade, en fin mineralitet og en smule blyant, som for mange vil være et kendetegn hos vine fra Pauillac. Fyldig og opulent, rund og nærmest sexet med flotte, saftige og modne tanniner, der slynger sig om mørke kirsebær, blommer, tobak og lavendel.

 

Druesammensætning:

Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot og Cabernet Sauvignon

 

Flaskestørrelse:

0,7 Ltr.

 

Forventede Årgange:

2014