Pinot Noir, Lagenwein, Assmannshausen Höllenberg, Chat Sauvage

Varenummer: 05343

579,00kr 349,00kr

Denne pris gælder indtil  01/06/2021

Beskrivelse

Type:

Rødvin

 

Beskrivelse:

Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder. Ejeren, Günter Schulz, er en rigmand fra Hamburg med en stor forkærlighed for Bourgogne, som under et besøg i Rheingau i 1992 fik ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne. For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkedes, var Günter Schulz helt bevidst om, at intet kunne spares, og at det derfor kun var de bedste vinmarker, som var interessante til et sådant prestigeprojekt. Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, at han købte sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle. Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling. På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet. Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen - såvel de grønne som de blå druer - lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted. Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.

Assmannshäuser Höllenberg dækker i alt 37 ha vinmarker, fordelt mellem 15 forskellige vingårde, og for 90% af markens vedkommende tilplantet med Pinot Noir.

Mikroklimaet i vinmarken varierer naturligvis en del pga. markens størrelse. De bedste druer høstes som regel på de 65% af vinmarken, der har en syd-sydvestlig eksponering og en jordbund primært bestående af kvarts og skiferlag over en sandet og leret jordbund. Det er på denne del, at Chat Sauvage har købt flere mindre parceller, alle tilplantet med Pinot Noir. Historiske smagninger viser også, at vinmarken har været benyttet til dyrkning af denne druesort i flere århundrede, og selv særdeles gamle eksemplarer fra starten af det 19. århundrede har vist sig stadig at være en uovertruffen oplevelse at drikke

 

Smagekommentarer:

Meget udtryksfuld Pinot Noir, præcis som andre vine fra Chat Sauvage. Duften af ​​modne solbær indgår i smuk dialog med præg af enebær og allehånde. Et strejf af balsamico, krydderier og eukalyptusblade behager næsen og udfolder sig elegant på tungen med en fast struktur og en lang eftersmag.

 

Druesammensætning:

100% Pinot Noir

 

Flaskestørrelse:

0,7 Ltr.

 

Forventede Årgange:

2018