Macallan, 18 år, Double Cask

Varenummer: 06315

2.299,00kr

Specifikationer
Type: Whisky
Undertype: Single Malt
Land: Skotland
Område: Speyside
Fadlagret/år: 18 år
Smagsprofil: U-røget
Alkohol: 43 %
Flaskestørrelse: 0,7 Ltr.
Beskrivelse

Den 18 års Double Cask fra Macallan er, i tråd med Macallan generelt, af høj, høj kvalitet! Amerikansk egetræ bliver fragtet til Spanien, hvor fadene fremstilles og bruges til sherry-lagring, inden de sendes videres til Speyside i Skotland, hvor denne whisky lagres i 18 år på dem. Herefter sættes whiskyen sammen med whisky der har lagret lige så længe på europæisk eg, og resultatet kommer i en flaske som denne.

 

Smagekommentarer:

Meget flot balance i smagen, og vanen tro for Macallan er det en blød og sødmefuld whisky, der byder på tydelige egetræsnoter, sammen med citrus, frugt og krydderier.

Macallan


Macallan er et af de mest prestigefyldte og anerkendte whiskydestillerier, særligt takket være deres udtalte brug af sherryfade

Macallan er måske et af de whiskydestillerier, der ikke behøver nogen introduktion. Den fyldige og komplekse whisky fra Speysides 2. største destilleri har mange fans verden over. Macallans ry cementeredes især i ’90’erne og ’00’erne med en perlerække suveræne, sherrylagrede whiskies. I dag er det whiskyverdenens største luksusbrand, og repertoiret er udvidet lidt; man bruger ikke længere kun sherryfade, men også bourbon. I sommeren 2018 åbnede Macallans nye destilleri for offentligheden, og hvis man besøger stedet med et billede af et traditionelt whiskydestilleri i tankerne, vil man blive gevaldigt overrasket. Det enorme kompleks gemmer sig under 5 græsgrønne høje og smelter smukt sammen med det omkringliggende landskab. Indenfor står intet mindre end 36 kedler klar til at producere 15 millioner liter ren alkohol om året, og også det gamle destilleri kan tages i brug igen hvis det bliver nødvendigt.