Barling, Trafalgar, Bark, 1819

Varenummer: 06421

899,00kr

Specifikationer
Facon: Let krum
Model: Rhodesian
Overflade: Rustikeret
Filter: 9 mm
Spids: Akryl
Serie: Trafalgar
Hovedets diamter: 44 mm
Kammerets diameter: 19 mm
Kammerets dybde: 35 mm
Pibens højde: 42 mm
Pibens længde: 14,2 cm
Vægt:44 g
Beskrivelse

Smuk Rhodesian-facon pipe fra Barling. Piben har et diskret lille krum i sin spids, men det er noget af det geniale ved Rhodesian-faconen.

Barling
Barling

I 1812 åbnede søvlsmeden Benjamin Barling sit værksted i det elegante Marylebone-distrikt i London. Fra det værksted udsmykkede han Merskumspiber for sine kunder med kunstneriske dekorationer. Han modtog mange priser for sit arbejde og var hurtigt kendt langt ud over Londons grænser.

Hans håndarbejde var let genkendeligt ved hans indridsede "BB". Sønnerne William og Edward sluttede sig hurtigt til faderen. I 1850'erne udvidede de deres produkter til også at inkludere bruyerepiber fra den franske pibehovedstad, St. Claude. Disse træpiber var en sensation for rygere, da træet var meget varmeresistent og havde en behagelig smag.

I 1906 begyndte familien at producere deres egne piber, så de kunne styre hvert skridt i produktionen. Barling købte sig endda ind i det algeriske bruyeremarked. Grundet Barlings høje kvalitet og deres kvalitets-bruyere, har piberne opnået nærmest legendarisk status. Deres in-house læderværksted producerede æsker til piberne lavet af krokodillelæder og andre materialer.

 

Nu bliver Barlingpiber produceret hos Peterson og Erik Nørding.