Chateau Kirwan, 2015

Varenummer: 06430

599,00kr

Specifikationer
Type: Rødvin
Undertype: Bordeaux
Land: Frankrig
Område: Bordeaux
Underområde: Margaux
Druesammensætning: 50% Cabernet Sauvignon
35% Merlot
10 % Cabernet Franc
5 % Petit Verdot
Flaskestørrelse: 0,75 Ltr.
Dyrkning: Traditionel
Fadlagring: 18 Måneder
Årgang: 2015
Alkohol: 13,5 %
Beskrivelse

Château Kirwan har udsigt over appellationen Margaux fra plateauet Cantenac. 37 hektarer grus og ler, hvor de forskellige jordtyper bidrager til flere lag af smag i vinene. Her er 45 forskellige parceller. Merlot-vinstokkene i parcellen "Cabinet Ouest", med dens lagdelte ler, producerer runde, kødfulde, afbalancerede vine. Tættere på slottet reflekteres solen blændende af overfladegrus i parcellen "Mois de juin" midt på ejendommen, hvor Cabernet Sauvignon modner godt og leverer Kirwans fløjlsbløde tanniner. I det fjerne kan man ane "Canon"-grunden, beliggende på vingårdens højeste punkt. Her vokser Petit Verdot vinstokke i grus og bidrager med druens karakteristiske signatur.

 

Man holder hos Kirwan fast i, at vinene ikke fremstilles; de er resultatet af en fortolkning af faktorer, der starter i vingården og udføres omhyggeligt, mens hvert vinfremstillingstrin forbereder sig til det næste. Arbejdet udføres af ønolog Éric Boissenot, den daglige leder, Philippe Delfaut og Rodrigo Laytte, hans tekniske direktør. De unge vine lagres derefter på fade, hvoraf halvdelen er nye, i lagringskælderen i tyve måneder.

 

Slottet er blevet bygget op fra generation til generation lige siden det 1700-tallet. Det begyndte i 1760 med den irske butiksejer Mark Kirwan og datteren til Sir John Collingwood, "Lord of Lasalle", en engelsk købmand, som var en af ​​de første Bordeaux-négocianter. Under Kirwans ledelse blomstrede ejendommen, og vinen blev klassificeret som en "2. Grand Cru" i Thomas Jeffersons bog om Bordeaux-vine, skrevet på det tidspunkt, hvor han var USA's ambassadør i Frankrig.

 

Denne elegante vin fra Chateau Kirwan rammer din næse med en aroma af solbær og kirsebær, når du får den i glasset vil buketten udvide sig yderligere med noter af lakrids, karamel og et elegant fadpræg. Smagen er fyldig og rammer dig med moden frugt, der dækker alle smagsløgene. Eftersamgen er en lang nydelse, hvor du vil opleve friske frugter med en vis sødme og elegant syre.