La Faraona, 2018

Varenummer: 06437

6.500,00kr

Specifikationer
Type: Rødvin
Land: Spanien
Område: Bierzo
Druesammensætning: Mencia
Flaskestørrelse: 0,75 Ltr.
Dyrkning: Traditionel
Årgang: 2018
Alkohol: 13,5 %
Beskrivelse

100 Point hos Robert Parker!

Dyb tæt, næsten sort farve med et let lilla skær i kanten. Duften er en sand eksplosioni af tørrede urter, skovjodbær, røg og mineraler. Smagen er intens med markerede tanniner og meget flot syrestruktur, der balancerer frugten og understøtter tanninerne. eftersmagen er vedvarende med toner af skovbær og trørrede urter.

 

Om Alvaro Palacios

Alvaro Palacios' historie begynder for mange hundrede år siden med munke. Munke, som ikke bare havde tid til at forædle produkterne, men også var behageligt fri for økonomiske hensyn. I hvert fald ifølge Alvaro Palacios selv: ”Alle de bedste vinområder i Europa blev grundlagt af munke. Hele grundlaget er religiøst. Og dét at lave verdens bedste vin – eller Spaniens bedste vin – kræver en religiøs holdning til vin.

 

Alvaro Palacios er uddannet ønolog i Bordeaux og har bl.a. arbejdet på fantastiske Château Petrus i Pomerol, inden han i begyndelsen af 1990’erne vendte tilbage til Spanien for både at overtage og udvide familiens vingårde. Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med masser af roser, og stjernedryssene er fortsat lige siden – uanset om det er vinene i Priorat, Rioja eller Bierzo, der har været i mediernes søgelys. Alt, hvad Alvaro rører ved, bliver ikke til guld, men til gudsbenådede, velsmagende og meget personlige vine.

 

Spanske Alvaro Palacios voksede op blandt ni søskende på forældrenes vingård Palacios Remondo i Rioja. Overraskende valgte Alvaro at rejse frem for at føre familieejet videre, selvom han havde interesse for vinens mangfoldige verden. Han drog til Bordeaux for at uddanne sig til ønolog og fik herefter arbejde hos Château Petrus. Efterfølgende drog han tilbage til Spanien og slog sig ned i Priorat i 1989, som var kendt for sin produktion af bulk-vin. Alvaro fik fodfæste her, hvor mange andre vinbønder ellers måtte opgive, fordi vinmarkerne gav et fattigt udbytte.

 

Alvaro Palacios har siden 1995 modtaget anerkendelse og ros for sin vinproduktion. Det er særligt prestigevinen L'Ermita, som er elsket og har givet ham plads på listen blandt de bedste vinerier i Spaniens nye generation.

Alvaro Palacios
Alvaro Palacios


Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, når det kommer til vin, og hans prestigevin, l´Ermita, står side om side med Pingus blandt de førende vine i hele Spanien. Alvaro er ud af en stor børneflok på ni. Spanieren faldt på sin vis fra fødslen i den store gryde med vin. Hans forældre var nemlig dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne derfor have valgt at blive boende i trygge rammer og overtage driften af vingården. I stedet trak den store, vide verden, og den unge opkomling rejste derfor til verdens vinøse centrum, Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog og arbejdede efterfølgende for Moueix-familien på Château Petrus. Da Alvaro vendte tilbage til Spanien, var han dog stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård. Han drog derfor i stedet til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagelig var kendt for produktion lidet flatterende af bulk vin. Da vinmarkerne samtidig kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker. Allerede i 1995 begyndte kritikerne dog at overøse Alvaro Palacios med deres roser - en meget positiv kritik, der fortsætter i dag. Alvaro Palacios' nytænkning er baggrunden for, at han også har gjort sin entré i det ellers ikke synderlig prangende vindistrikt Bierzo. Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette, frugtige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning. Netop dette har Alvaro Palacios ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha.