Lustau, 1992 Añada Dulce

Varenr: 06877

    329,00kr

    Pr. stk.

    304,50kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 6 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 6 forskellige Vine)

Specifikationer

TypeDessertvin, Hedvin
UndertypeSherry
LandSpanien
OmrådeJerez
DyrkningTraditionel
Druesammensætning: Palomino Fino 100%
Flaskestørrelse: 0,5 Ltr.
Alkohol: 21 %

Beskrivelse

Lustau Vintage 1992 er en af ​​Bodegas Lustaus mest interessante flasker. I sommeren 2019 lavede Lustau en begrænset udgivelse på 4.878 flasker. Det kan ikke gentages og er meget begrænset produktion. Fremstillet med sent høstede druer og lagret i 27 år på fade, der tidligere havde indeholdt Oloroso. Kompleks, intens og velduftende, med noter af tørrede tobaksblade, læder og valnødder. Rig og blød, med en fin syre og en let bitter finish. Smag af nougat og kandiseret appelsinskal.

95 point - International Wine & Spirit Competition - Top 3 af bedste Sherry

"Invitingly rich and complex nose with lusty aromas of raisins, walnuts, orange peel and vanilla. Gloriously opulent and sticky on the palate with impeccable balance and superb concentration. Seamless and intense with a ravishingly long hedonistic finish."

Lustau

Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men - som konkurrenterne også siger - det er Lustaus kvalitet, alle søger at lave! Firmaet, der er grundlagt i 1896, blev i 1990 opkøbt af vinfirmaet Luis Caballero SA, der både medbragte en stor pose penge og optimalt beliggende marker for produktion af topsherry. Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002. Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder. Det er vigtigt at opbevare de enkelte produkter separat, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil. Druerne afstilkes og presses, hvorefter syreindholdet justeres med vinsyre. Mosten udgæres i store ståltanke og opjusteres med druesprit til hedvinsstyrke (15-15,5%). Vinen lægges på store fade, som ikke fyldes helt, hvorved den hele tiden i er kontakt med luft. Normalt ville vinen blive omdannet til eddikesyre, men under disse specielle forhold dannes en beskyttende hinde af skum, kaldet flor. Efter denne behandling indgår sherryen ofte som en del af et solerasystem: Dette system foregår som følgende: Man tager 1/6 del af en 10 år gammel vin og blander op i en ét år gammel vin. Derefter går der tilsvarende 1/6 del af en 9 år gammel vin ind og supplerer det 6 år gamle fad og og så fremdeles med en 8-årig, 7-årig og 6-årig. Dette medfører, at de unge vine hurtigere tager karakter af en gammel vin. Lustau har de senere år vundet mange priser for sin kvalitet, ikke mindst titlen som "Best Spanish Bodega". Mange af priserne er gået til Lustaus egne vine, men en del er også gået til huset berømte almacenista-sherry’er. Små, individuelle vinavlere sælger deres, ofte meget nuancerige, vin til Lustau. Hvor alle andre sherry-huse blander almacenistaernes vin i husets egne, er Lustau det eneste hus, som lader almacenista-vinene aftappe hver for sig. Uanset hvilken Lustau-sherry, man vælger som første bekendtskab, er man ikke i et øjeblik i tvivl om, hvorfor Lustau er områdets ledestjerne og "trendsætter" i resten af verden!

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.