Glen Spey, Speyside, Single Malt, 12 års

Varenr: 07295

    599,00kr

    Pr. stk.

Specifikationer

TypeWhisky
UndertypeSingle Malt
LandSkotland
OmrådeSpeyside
Fadlagring12 år
SmagsprofilLidt sød
FarveNatural Colour
Flaskestørrelse: 0.7 Ltr.
Alkohol: 43 %

Beskrivelse

Skotske Glen Spey har hjemme i Rothes i Moray i centrum af whiskyområdet Speyside. Destilleriet blev bygget i 1878 af James Stuart & Co. under navnet 'Mill of Rothes'. I begyndelsen var det faktisk en havregrynsmølle. Grundlægger James Stuart var majshandler, før han vovede sig ind i whiskyverdenen. Destillationsudstyret blev simpelthen bare tilføjet til den eksisterende mølle i årene før Glen Spey-destilleriet blev solgt til Gilbey-firmaet i London i 1887. Det udvidede produktionskapaciteten fra to til fire destillers i 1970.

Destilleriet har en relativt lille kapacitet, der ligger på 1,4 millioner liter om året. Glen Spey henter sit vand fra Doonie's Spring, som ligger i nærheden. Denne vandkilde har tidligere vist sig at være kontroversiel, da den deles af en række andre nabodestillerier, som ikke kun hentede vand fra kilden, men også kasserede varmt vand, der var blevet brugt til at køle deres pot stills ned i den. I dag er der ekstremt stramme regler.

Glen Spey skiller sig lidt ud ved at være det eneste destilleri i Rothes, der efter sigende kan prale af have sit eget spøgelse. Historien om spøgelset går tilbage til Anden Verdenskrig, hvor en soldat udstationeret på destilleriet på tragisk vis blev døde i en ulykke, da han fik en stor mænge strøm gennem sig. Det siges, at hans ånd stadig strejfer på stedet om natten.


Smagekommentar: Mild og let frugtig med præg af hvide druer. På tungen får du en vis sødme, men også en behagelig syre til at balancere. Eftersmagen følger op med lidt chokolade og kokosnød.

Glen Spey

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.