Kilchoman, Machir Bay, Cask Strength 58,3%

Varenr: 07998

    599,00kr

    Pr. stk.

    554,00kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

TypeWhisky
UndertypeSingle Malt
LandSkotland
OmrådeIslay
SmagsprofilRøget
Un-chillfilteredJa
FarveNatural Colour

Beskrivelse

Denne Limited Edition-flaske er lavet ved at bruge den samme opskrift som Kilchomans almindelige Machir Bay-aftapning, men i stedet for at reducere styrken til 46 %, er der frigivet et begrænset antal flasker ved fadstyrke. Dvs. 58,3 % og endnu mere intensitet i smag og fylde.

Intens smag og aroma, hvor noter af tropisk frugt, tørverøg og grønne æbler springer ud af glasset. Honning-og citrussødmen på tungen er koncentreret, røget og kraftfuld, som Kilchoman er kendt for, i en fed og koncentreret dram.

Kilchoman

Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn udelukkende fra Islay til destilleriets whiskyer.

Kilchoman blev grundlagt i 2005 og solgte i 2009 sin første whisky. Til destilleriets to mest populære whiskyer, Machir Bay og Sanaig, bruger man en kombination af bourbon- og sherryfade. Hvor de fleste af fadene til Machir Bay er bourbonfade, er de fleste af fadene til Sanaig sherryfade. Begge whiskyer er 46% og er hverken tilsat karamel eller er kølefiltrerede.

Selvom Kilchomans første whisky først blev lanceret for under 10 år siden, har destilleriet allerede vundet flere udmærkelser end langt ældre og meget større kolleger. Kilchomans udnævnelser tæller bl.a.: 2011: Kilchoman vinder Malt Advocates Artisan Whisky of the Year (kun tre år efter. at den første whisky er blevet produceret.) 2013: Anthony Willis kåres som Master Destiller of the Year hos International Whisky Competition. 2015: Machir Bay vinder guld ved IWSC. 2016: IWSC kårer Sanaig til bedste singlemalt i Skotland uden aldersangivelse. Machir Bay bliver ligeledes kåret til bedste Islay-whisky samme år. 2017: Machir Bay kåres af Whisky Exchange som Whisky of the Year og et single barrel romcask vinder Jim Murrays Whisky Bible 2017 for bedste Single Cask of the Year.

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.