Port Askaig, Cask Strength, Small Batch, #01-2023

Varenr: 08012

    689,00kr

    Pr. stk.

    637,50kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

TypeWhisky
UndertypeCask Strength, Small Batch, Islay, Single Malt
LandSkotland
OmrådeIslay
FadtypeBourbon Cask, Hogshead Cask, Oak Cask
FadlagringFadlagret
SmagsprofilRøget
Un-chillfilteredJa
FarveNatural Colour
Indhold: 70 cl
Alkohol: 59.4 %

Beskrivelse

Port Askaig er nu vendt tilbage med en Cask Strength-udgave. Den ”gamle” 100-proof-udgave havde mange fans, og flere mener, at denne whisky overgår den. Hver batch er blandet af højest 60 fade, som kommer til at variere fra år til år. Hver batch har også en særlig kode, så man kan se hvilke fade, der indgår i den flaske man har i hånden. Denne udgave er 25% first-fill toasted bourbon barrels og 75% refill American oak hogsheads. Tappet ved 59,4% uden farvestof eller kølefiltrering.

Smagekommentar
I næsen er der kraftige aroma af citrus, sort peber, brændt toast og maritime noter. Smagen er præget af friskhed, markant røg, lime, havsalt og en snert af karamel-sødme.


Port Askaig

Port Askaig

Port Askaig er en serie af whiskies fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”. Herfra og -til er mange smuglere og whiskyfans sejlet gennem årene, og navnet er nærmest blevet synonymt med røg og tang og tjære. Tæt ved byen ligger også destillerierne Caol Ila og Bunnahabhain, som rygtes at spille hovedrollerne i flere af aftapningerne.

Fra Port Askaig kan kystlinjen på den nærliggende Isle of Jura skimtes på en klar dag, og det er denne kystlinje, der er motivet på etiketten på Port Askaig-aftapningerne.

Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.

Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.