Port Askaig 17 År, Limited Edition 2023

Varenr: 08013

    1.385,00kr

    Pr. stk.

    1.281,00kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

TypeWhisky
UndertypeLimited Release, Islay, Single Malt
LandSkotland
OmrådeIslay
FadtypeHogshead Cask, Oak Cask
Fadlagring17 år
SmagsprofilRøget
Un-chillfilteredJa
FarveNatural Colour
Indhold: 70 cl
Alkohol: 50.5 %

Beskrivelse

Alle der har smagt en vellagret Islay-whisky ved, at det er noget helt særligt. Det er naturligvis heller ikke noget, man falder over hver dag, men Port Askaig er som sædvanligt fat i den lange ende, og de har sammenstukket denne blændende limited edition: et skoleeksempel på gammel, røget whisky når det er bedst.

Lagret 17 år på amerikanske egetræsfade og tappet ved 50,5% alkohol uden nogen former for farvetilsætning eller kølefiltrering. 9.000 flasker på verdensplan.

Smagekommentar
I næsen får man en ren og raffineret, klassisk Islay-duft med noter af bål på stranden, citrus, ristet eg samt florale noter. I munden får man massere af smag, der er godt med røg, men det er behærsket, der er noter af mørk chokolade og maritime noter i eftersmagen.

Port Askaig

Port Askaig

Port Askaig er en serie af whiskies fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”. Herfra og -til er mange smuglere og whiskyfans sejlet gennem årene, og navnet er nærmest blevet synonymt med røg og tang og tjære. Tæt ved byen ligger også destillerierne Caol Ila og Bunnahabhain, som rygtes at spille hovedrollerne i flere af aftapningerne.

Fra Port Askaig kan kystlinjen på den nærliggende Isle of Jura skimtes på en klar dag, og det er denne kystlinje, der er motivet på etiketten på Port Askaig-aftapningerne.

Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.

Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.