DONS Cuvée Brut, BOB, Skærsøgaard

Varenr: 08032

  450,00kr

  Pr. stk.

  416,50kr

  Pr. stk. ved køb af minimum 6 stk.
  (Gælder også, hvis De køber 6 forskellige Vine)

Specifikationer

Indhold: 75 cl
Alkohol: 12 %

Beskrivelse

Mousserende kvalitetsvin fra Vinområdet DONS, 75 cl. 12 % vol.
Druesorter – Solaris, Zalas Perle, Cabernet Cortis & Madelaine Angevine.
Fremstillet ved flaskegæring i min. 12 mdr. (Méthode traditionelle)
 • International Guldmedalje, Norsk Vinskue, Norge 2021
 • International Guldmedalje, KAHAN, Tjekkiet 2021
 • International Sølvmedalje, PIWI International 2021, Tyskland 2021
 • International Sølvmedalje, Effervescents du Monde, Frankrig 2021
 • Sølvmedalje Dansk Vinskue, Danmark 2021 – Bedste danske mousserende vin.
 • Vinexpressen.dk 2021: Her er signatur-vinen fra Skærsøgaard, og den er intet mindre end fremragende. Duften strutter af citrus, æblekerne, ristede mandler og toffifee, men med lidt tid i glasset åbnes der op for et let grønligt strejf af knækkede grene. Den bliver sgu helt Dom Perignon’sk, som den bare står der og folder sig ud i glasset. Stram, slank og ikke et gram fedt for meget på kroppen og med en syre, der får min tandlæge til at juble. Det her er sgu godt. Druerne er solaris, zahlas perle, cabernet cortis og madeleine angevine, der har fået 9 måneders flaskegæring. Bedste danske vin, jeg nogensinde har smagt. Bravo. 93 |
 • Vinbladet.dk 2021: Rig og blivende mousse. Frisk og kølig frugtnæse med grønne æbler og et touch grannåle. Flot mineralitet og betydelig rankhed. Ungdommelig og sprød frugt, der uden tvivl besidder udviklingspotentiale. Glimrende syrebalance og pæn frugttyngde med elegant saftighed, dejlig harmoni og et helt igennem autentisk nordisk udtryk.90 | 
 • International Guldmedalje – MUNDUS VINI 2022, Tyskland 

Skærsøgaard Vin er den første autoriserede danske vingård – beliggende i Dons ved Kolding. Vingården er etableret og ejes af Sven Moesgaard, der er vinbonde og vinmager. Der er fem ansatte – Ben og Katharina som i dag har det fulde ansvar for vingårdens daglige drift, Michael med ansvar for salg samt Hans og Freja. I høsttiden er der desuden mange frivillige drueplukkere, der hjælper med at få høsten i hus.
Der er ca. 30.000 vinstokke på friland på ca. 10 hektar.

Vingården er beliggende i EU´s nordligste og Danmarks eneste vinområde (appellation). Vingårdens signaturvin “DONS” har opnået den flotte certificering BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse), som svarer til det franske AOC eller det italienske DOC. Skærsøgaards mousserende vine er det eneste produkt i Danmark som har opnået BOB.

Skærsøgaards vine bærer præg af dansk sommer med lyse nætter, langsom aromatisk afmodning af druerne og klassisk håndværksmæssig kvalitets-fremstilling af vinene. De fleste af Skærsøgaards vine har opnået medaljer ved det årlige EU-regulerede Danske Vinskue siden 2001. Desuden har vinene siden årgang 2006 opnået over 100 prestigerige internationale medaljer.

Skærsøgaard

Skærsøgaard

Skærsøgaard Vin betragtes som en af de dygtigste og mest fremmelige danske vinproducenter. Ved både de officielle danske og internationale vinkonkurrencer scorer Skærsøgaard år efter år masser af medaljer og udmærkelser for sine vine. Det er uden tvivl Danmarks suverænt mest præmierede vingård! En særdeles flot præstation fra et relativt nyt vinhus i et relativt nyt vinland, men ejeren, Sven Moesgaard, er slet ikke i tvivl om, at denne udvikling vil fortsætte... Skærsøgaard Vin var den første registrerede og autoriserede vingård i Danmark, og der dyrkes i dag vin fra 5,5 ha vinmarker, der ligger i Dons ved Kolding. Skærsøgaard har siden årgang 2001 som den eneste danske vingård produceret alle de gængse typer: Rødvin, hvidvin, rosévin, dessertvin og som specialitet den mousserende vin DON’s. Fra 2006 endvidere egne hedvine, brændevine, frugtvine og likører. Fra 2012 har en del af produktionen været ØKO-autoriseret. Skærsøgaard’s grundlægger Sven Moesgaard har vundet titlen som årets vinbonde i 2005, 2008, 2012 og 2013. At der har været dyrket vin i Danmark gennem en årrække er ikke nogen hemmelighed. Det nye er, at vi nu også officielt har fået status af vinland, så Danmark er blevet opdelt i fire vindyrkningszoner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. Derfor bærer Skærsøgaard’s vine nu betegnelsen "Regionalvin fra Jylland".

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.