Kilchoman, Batch Strenght, 57%

Varenr: 08044

    749,00kr

    Pr. stk.

    693,00kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

TypeWhisky
UndertypeBatch Strength, Single Malt
LandStorbritannien
OmrådeIslay
FadlagringFadlagret
Un-chillfilteredJa
FarveNatural Colour
Indhold: 70 cl
Alkohol: 57 %
1 på lager

Beskrivelse

Modnet i en kombination af genforkullede rødvinsfade, oloroso sherryfade og bourbonfade blev der efter modningen tilsat et par dråber vand for at opnå en batchstyrke på 57% abv. Resultatet er en kolossal dram, der kombinerer den naturlige tørverøg og citruskarakter fra Kilchoman med mørke frugter, rige krydderier og saltet karamelsødme.
Duft af friske kirsebær, lyngblomster og intens tørverøg. Fyldig smag af karamel, krydderier, vanilje og tørverøg, der bliver hængende. Blød og viskøs eftersmag med hint af smør og honning.

Kilchoman

Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn udelukkende fra Islay til destilleriets whiskyer.

Kilchoman blev grundlagt i 2005 og solgte i 2009 sin første whisky. Til destilleriets to mest populære whiskyer, Machir Bay og Sanaig, bruger man en kombination af bourbon- og sherryfade. Hvor de fleste af fadene til Machir Bay er bourbonfade, er de fleste af fadene til Sanaig sherryfade. Begge whiskyer er 46% og er hverken tilsat karamel eller er kølefiltrerede.

Selvom Kilchomans første whisky først blev lanceret for under 10 år siden, har destilleriet allerede vundet flere udmærkelser end langt ældre og meget større kolleger. Kilchomans udnævnelser tæller bl.a.: 2011: Kilchoman vinder Malt Advocates Artisan Whisky of the Year (kun tre år efter. at den første whisky er blevet produceret.) 2013: Anthony Willis kåres som Master Destiller of the Year hos International Whisky Competition. 2015: Machir Bay vinder guld ved IWSC. 2016: IWSC kårer Sanaig til bedste singlemalt i Skotland uden aldersangivelse. Machir Bay bliver ligeledes kåret til bedste Islay-whisky samme år. 2017: Machir Bay kåres af Whisky Exchange som Whisky of the Year og et single barrel romcask vinder Jim Murrays Whisky Bible 2017 for bedste Single Cask of the Year.

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.