Torabhaig, Cnoc na Moine

Varenr: 08074

    599,00kr

    Pr. stk.

    553,75kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

Indhold: 70 cl
Alkohol: 46 %

Beskrivelse

Nummer 3 i Torabhaigs Legacy Serie 'Cnoc na Moine' har været længe ventet.

Inspireret af den spektakulære barske kystlinje på Isle of Skye, som destilleriet ligger på. Den elegante og robuste dram er produceret på stærkt tørvede korn. God balance mellem styrke og raffinement, der fremhæver det blomsteragtige, duftende karakter whiskyen.

Cnoc Na Mòine er lagret i American Bourbon Oak med tilføjelse af Oloroso og Pedro Ximenez Casks, der giver den nye udgivelse en sødere og rigere smag, samt en mørkere farve. 

Navnet Cnoc Na Mòine oversættes som "bakken af tørv" og er geografisk placeret i Knoydart, som kan ses på tværs af Sound of Sleat fra destilleriet.

Tørvegraden i byggen var 78.44 ppm, mens tørvegraden i flasken er 19.7 ppm
Dette er én af blot 90,000 flasker, der er blevet produceret

Smagekommentar

Duft:

Duften er præget af lidt dæmpet tørverøg understøttet af appelsinskal, syrlig frugt og en snert af døende gløder. Oveni kommer der strejf af vaniljesødme og lidt friske egetræsnoter. I smagen vender tørven tilbage på ganen med BBQ-noter, efterfulgt af krydderier, let balsamicosyre, mere sødme og blide strejf af cedertræ og læder. Dybden i smagen tilskrives sherryfadene. Påvirkningen fra sherryfadene giver en vidunderlig og harmonisk balance med Torabhaigs integrerede tørve- og krydderistruktur, som skinner igennem i en lang og behagelig røget finish.

Torabhaig

Torabhaig

Torabhaig er det første destilleri bygget på øen Skye i 190 år, og kun det andet lovlige nogensinde. Destilleriet er et produkt af sine omgivelser - formet af et vildt landskab og klima. Destilleriet er et af de nye og unge destillerier i Skotland – grundlagt 2013 – startede med at destillere i 2017 – tappede deres første batch nogensinde i slutningen af 2020.

Torabhaigs Single Malt er en Skye whisky, men det er umiskendeligt deres egen Skye whisky, lige så kompleks og overbevisende som dens oprindelsessted. De destillerer i kobber pot-stills og har valgt at fermentere i traditionelle trækar, præcis som i de gamle dage.
Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.