Clement Rhum Vieux Agricole Colonne Creole

Varenr: 08121

    829,00kr

    Pr. stk.

    767,00kr

    Pr. stk. ved køb af minimum 2 stk.
    (Gælder også, hvis De køber 2 forskellige Spiritus)

Specifikationer

TypeRom/ Rombaseret spiritus
UndertypeAgricol
LandFrankrig
SmagsprofilTør
Flaskestørrelse: 0,7 Ltr.
Alkohol: 40,7 %

Beskrivelse

Clément Colonne Creole er en agricole-rom destilleret på frisk sukkerrørssaft. Navnet refererer til det destillationsapparat, den er lavet på; en stolt, gammel kolonnekedel af kobber, som Clément har haft siden midt i sidste århundrede. Kedlen kan ses aftegnet bag den smukke karaffel som er kreeret af det franske designfirma, LINEA.

Rhum Clément

Rhum Clément

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

I dag spænder sortimentet lige fra ”rhum blanc” - oplagt til cocktails - til gamle vintages og sjældne single casks ved usædvanligt høje aftapningsstyrker for agricole-rom.

Denne side forhandler alkohol og tobaksvarer. De bedes derfor bekræfte at De er fyldt 18.